Prof. dr. Marko Čepin s Fakultete za elektrotehniko in nekdanji predsednik DJS je dobil priznanje Evropskega združenja za varnost in zanesljivost (ESRA)

Foto: Tamara Vidmar
Foto: Tamara Vidmar

Evropsko združenje za varnost in zanesljivost (ESRA) je združenje, v katerem sodeluje 68 najpomembnejših univerz, raziskovalnih inštitutov in profesionalnih organizacij, ki se ukvarjajo s področji varnosti in zanesljivosti. V okviru združenja deluje 28 delovnih skupin za posamezna delovna področja, ki so razdeljena po metodologijah in po gospodarskih panogah.

Slovenski znanstveniki in strokovnjaki, ki v tujini uživajo velik ugled, so s svojo profesionalnostjo evropske kolege prepričali, da je organizacija mednarodne konference ESREL (European Safety and Reliability Conference) pod vodstvom generalnega predsednika prof. dr. Marka Čepina s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani v letu 2017 prvič potekala v Sloveniji.

Po uspehu mednarodne konference ESREL 2017 (esrel2017.org) s 500 udeleženci je leta 2018 na konferenci ESREL 2018 v Trondheimu prof. dr. Marko Čepin postal predsednik združenja ESRA (2018−2020 in 2020−2022).

Med predsedovanjem združenju od leta 2018 do leta 2022 je pomembno prispeval k njegovi prepoznavnosti in kakovosti delovanja. Zato sta mu na mednarodni konferenci ESREL 2022 v Dublinu priznanje za njegov prispevek podelila prof. Michael Beer, novi predsednik združenja ESRA, in prof. Maria Chiara Leva, predsednica letošnje Evropske konference za varnost in zanesljivost.

Iskrene čestitke.