Prijave na mednarodno poletno šolo na temo korozije v jedrskih sistemih NuCoSS‑23

V hotelu Špik, Gozd Martuljek, bo od 2. do 7. julija 2023 potekala mednarodna poletna šola na temo korozije v jedrskih sistemih – NuCoSS-23, s številnimi uglednimi in priznanimi predavatelji.

Vse informacije so na voljo na spletni strani: https://ecg-comon.org/meetings/nucoss/. Zaradi velikega zanimanja je prostih je le še nekaj (cca. 6) mest.

Poletna šola je namenjena mlajšim in novim strokovnim delavcem pa tudi vsem drugim, ki se srečujejo z zagotavljanjem ali nadzorom varnega delovanja jedrskih elektrarn ali varnega skladiščenja jedrskih odpadkov. Mednarodno priznani strokovnjaki in profesorji iz tujine bodo podali celosten vpogled v teme, kot so: elektrokemija, korozija v lahkovodnih reaktorjih, vrste korozije, korozija pri skladiščenju radioaktivnih odpadkov, napredne metode za spremljanje korozije ipd.

Poletno šolo organizira Zavod za gradbeništvo Slovenije v sodelovanju s Paul Scherrer Institute (PSI, Švica), francoskim Komisariatom za alternativne energije in jedrsko energijo (CEA, Francija) in Univerzo iz Manchestra (VB) skupaj z Evropsko zvezo za korozijo (EFC).

Andraž Legat in Bojan Zajec (lokalni organizatorji)